recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hazenbout met cantharellen

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - kokend water (150 ml)
  • - cantharellen (200 gram)
  • - wildfond (200 ml)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - boter (75 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - hazenbouten (4 stuks)
  • - tomaten (500 gram)
  • - gedroogde eekhoorntjesbrood (1 zakje)
Bereidingswijze
  • 1 Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in het kokend water.
  • 2 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
  • 3 Snijd de ui in stukjes.
  • 4 Wrijf de hazenbouten in met paprikapoeder, zout en peper.
  • 5 Verhit de helft van de boter in een grote braadpan of hapjespan en bak de bouten rondom bruin.
  • 6 Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht en hak ze fijn.
  • 7 Bak de ui en het eekhoorntjesbrood met de bouten mee.
  • 8 Bak ook de tomaten 2-3 minuten mee.
  • 9 Schenk dan het paddenstoelenvocht met de fond erbij en stoof de hazenbouten met het deksel schuin op de pan in 1 uur zachtjes gaar.
  • 10 Boen de cantharellen schoon. Bak de cantharellen in een koekenpan in de resterende boter op hoog vuur bruin.
  • 11 Houd de hazenbouten warm onder aluminiumfolie en kook het stoofvocht zonodig op hoog vuur in tot een lekkere saus.
  • 12 Leg de hazenbouten op warme borden en schep de saus erover.
  • 13 Schep de cantharellen ernaast.
  • 14 Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.