recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hazenrugfilets met balsamicojus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - appels (2 stuks)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - wildfond (pot) (400 ml)
  • - appelstroop (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - boter (50 g)
  • - hazenrugfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met roergebakken spruitjes en aardappeltjes uit de oven.
  • 2 Voorbereiding: Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
  • 3 Wrijf het vlees in met zout en peper en bak de filets in een koekenpan met de helft van de boter op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  • 4 Houd ze warm in een oven van 100 °C.
  • 5 Roer de azijn, appelstroop, wildfond en tijm door het bakvet en laat de jus op hoog vuur bruisend tot de helft inkoken.
  • 6 Bak de partjes appel in een andere koekenpan in de rest van de boter bruin.
  • 7 Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en leg ze dakpansgewijs op warme borden.
  • 8 Schep de jus erover en garneer met de gebakken appel.
  • 9 Wijntip: krachtige, volle rode wijn, bijvoorbeeld Gigondas of Château Changrolle.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook vleesfond gebruiken in plaats van wildfond.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.