recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Heldere kippensoep met omeletreepjes

Lunch
2 personen
85 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - water (1.25 liter)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - eieren (2 stuks)
  • - dunne prei (1 stuks)
  • - nootmuskaat
  • - peterselie (3 takjes)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - kippenbouten (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de ui in vieren; Snijd de citroen in plakjes; Snijd de dunne prei in dunne ringen; Klop de eieren los.
  • 2 Breng de kippenbouten met de ui, citroenplakjes en peterselie met de afgemeten hoeveelheid water en de afgemeten hoeveelheid zout langzaam aan de kook.
  • 3 Laat de bouillon 45-60 minuten zachtjes trekken.
  • 4 Neem de poten eruit en zeef de bouillon door een doek boven een andere pan.
  • 5 Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 6 Snijd het vlees van de poten in stukjes en roer ze met de prei door de bouillon.
  • 7 Warm de bouillon nog even zachtjes door.
  • 8 Laat het losgeklopte ei in een hete koekenpan met boter uitvloeien.
  • 9 Bak een dunne omelet, rol deze op en snijd hem in dunne reepjes.
  • 10 Schep de kippensoep in diepe borden en garneer met de omeletreepjes.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio dei Castelli di Jesi, of sauvignon blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.