recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Heldere ossenstaartsoep onder bladerdeeg

Voorgerecht
4 personen
210 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - water (1 liter)
  • - ei (1 stuks)
  • - diepvries bladerdeeg (4 plakjes)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - foelie (1 stukje)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - boter (25 g)
  • - ossenstaart (750 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gele paprika in dunne reepjes; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Ontdooi de diepvries bladerdeeg; Klop de ei los.
  • 2 Bak de ossenstaart in een soeppan rondom bruin in hete boter.
  • 3 Blus af met sherry en voeg de Italiaanse kruiden, foelie, de afgemeten hoeveelheid zout en de afgemeten hoeveelheid water toe.
  • 4 Laat 3 uur zachtjes trekken.
  • 5 Zeef de bouillon door een schone doek in een andere pan.
  • 6 Haal het vlees van de botten en roer het met de paprikareepjes en bosuitjes door de soep.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 9 Schep de soep in ovenvaste kommen.
  • 10 Leg over elke kom een plakje bladerdeeg en druk dit vast met ei.
  • 11 Bestrijk de bovenkant met ei en strooi er wat zout over.
  • 12 Laat de soep in de oven in 15 minuten heet worden en het bladerdeeg knapperig bruin.
  • 13 Wijntip: medium dry sherry.
  • 14 Vervangtip: U kunt ook rode wijn gebruiken in plaats van de sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.