recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Heldere paddenstoelenbouillon met gevulde champignons

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (1 liter)
  • - bieslook (1 eetlepel(s))
  • - paddenstoelenbouillontabletten (2 )
  • - ui (1 )
  • - shiitakes (100 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (3 eetlepel(s))
  • - belegen kaas (25 gram)
  • - oud witbrood (1 sneetje)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Gebruik de paddenstoelen uit de bouillon in een pastasaus of ragout.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; verwijder de korst van het witbrood en verkruimel het brood; rasp de kaas; hak de peterselie fijn; snij de ui in vieren; knip de bieslook fijn.
  • 3 Verwijder de steeltjes uit de champignons (3 per persoon).
  • 4 Vul de hoedjes met een mengsel van broodkruim, kaas, peterselie, tijm en 1/3 van de olijfolie.
  • 5 Zet ze in een ingevet bakblik en bak ze in de oven in 25 minuten bruin en gaar.
  • 6 Hak de shiitakes en de rest van de champignons fijn en bak ze met de ui in een wok in de overige olie op hoog vuur bruin.
  • 7 Voeg de afgemeten hoeveelheid water met de bouillontabletten toe, breng alles aan de kook en laat de bouillon 15 minuten trekken.
  • 8 Zeef de bouillon boven een andere pan en warm hem nog even door.
  • 9 Schep de bouillon in diepe borden, strooi de bieslook erin en zet in het midden 3 gevulde champignons.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.