recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstloempia gevuld met zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - grote zoete aardappel(s) (2 )
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - zure appel (1 )
  • - koriander (4 takjes)
  • - loempiavellen (8 )
  • - peper & zout
  • - hot sauce (1 bakje)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in kwart ringetjes en de knoflook fijn.
  • 2 Warm de oven voor op 180°C.
  • 3 Was de zoete aardappels en snijd ze in stukken.
  • 4 Doe ze met de ui en knoflook in een ovenschaal.
  • 5 Meng met iets meer dan de helft van de olijfolie en bak 20 minuten in de oven.
  • 6 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  • 7 Bak ze met de rest van de olijfolie in een koekenpan circa 5 minuten, tot ze zacht zijn.
  • 8 Hak de blaadjes van de takjes koriander (bewaar iets voor de garnering).
  • 9 Haal het aardappelmengsel uit de oven en prak het grof met een vork.
  • 10 Meng er de gehakte koriander en de stukjes gebakken appel door.
  • 11 Breng op smaak met peper en zout.
  • 12 Schep telkens een lepel van het mengsel op een loempiavel.
  • 13 Maak de randen een beetje vochtig om te plakken en rol dit met de vulling als een loempia in elkaar.
  • 14 Frituur de loempia’s in de olie op 180°C goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 15 Serveer ze op een bordje met een blaadje koriander en een klein bakje hot sauce.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.