recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstpasta met paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - pastasaus traditionale (500 ml)
  • - rode pesto (2 eetlepels)
  • - penne (300 gram)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - shiitakes (100 gram)
  • - oesterzwammen (150 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - verse parmezaanse kaas (150 gram)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Halveer de kastanjechampignons.
  • 4 Snijd de shiitakes in vieren.
  • 5 Snijd de oesterzwammen in brede repen.
  • 6 Hak de oregano fijn.
  • 7 Verwarm twee vijfde van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 8 Voeg de pastasaus met de rode pesto en het water toe.
  • 9 Breng de saus al roerend aan de kook en laat de saus nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 11 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen al omscheppend op hoog vuur bruin.
  • 12 Laat het vocht verdampen.
  • 13 Schep de oregano erdoor en strooi wat zout en versgemalen peper over de paddenstoelen.
  • 14 Laat de penne even in een vergiet uitlekken.
  • 15 Schep de pasta met de helft van de paddenstoelen door de pastasaus en warm het gerecht nog heel even door.
  • 16 Verdeel de pasta met saus over diepe borden en schep de resterende paddenstoelen in het midden erop.
  • 17 Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne plakjes.
  • 18 Schep een lepel zure room erop en verdeel de plakjes kaas erover.
  • 19 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.