recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstsalade met gerookte kip, druiven en noten

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - walnoten (50 gram)
  • - blauwe druiven (250 gram)
  • - gerookte kipfilet (250 gram)
  • - rode salanova sla (1 krop)
  • - versgemalen peper
  • - walnootolie (2.5 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - knolselderij (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de knolselderij grof.
  • 2 Blancheer de knolselderij 2 minuten in ruim kokend water en wat zout.
  • 3 Spoel de knolselderij in een zeef onder koud water en laat de groente goed uitlekken.
  • 4 Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Bewaar 1 eetlepel sap per 4 personen.
  • 5 Meng de selderij met de helft van de mayonaise, de mosterd, de sinaasappelsap en wat zout en peper.
  • 6 Klop de rest van het sap met de rasp, de mayonaise, walnootolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 7 Schep de eikenbladsla erdoor.
  • 8 Verdeel de sla over borden en schep de knolselderij erop.
  • 9 Snijd de kip in plakjes.
  • 10 Halveer de druiven.
  • 11 Halveer de walnoten.
  • 12 Leg de plakjes kip erop en verdeel de druiven en walnoten erover.
  • 13 Druppel de achtergebleven dressing uit de kom erover.
  • 14 Lekker met ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.