recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstsalade met gerookte kipfilet

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (100 g)
  • - gerookte kipfilet (250 g)
  • - pitloze blauwe druiven (250 g)
  • - verse rucola (1 zak)
  • - gemengde babyleaf rucola salade (1 schaal)
  • - walnootolie (4 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - yoghurt (2 eetlepels)
  • - sperziebonen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met volkorenbrood.
  • 2 Voorbereiding: Pers de sinaasappel; Halveer de pitloze blauwe druiven; Verkruimel de blauwschimmelkaas.
  • 3 Halveer de sperziebonen en kook ze in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 5 Klop een dressing van yoghurt, sinaasappelsap, olie en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 6 Meng de sla en waterkers met de helft van de dressing en verdeel de sla met de bonen en druiven over vier diepe borden.
  • 7 Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes en leg ze op de salade.
  • 8 Strooi de kaas erover en druppel de rest van de dressing erover.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay, of een milddroge witte, bijvoorbeeld Huiswijn Halfzoet.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook olijfolie gebruiken in plaats van walnootolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.