recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstsalade van wortel en druiven

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - walnootolie of olijfolie (5 eetlepels)
  • - grove mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - gepelde walnoten (25 gram)
  • - rode en/of groene druiven (100 gram)
  • - handje rucola
  • - krop eikenbladsla (0.5 )
  • - winterwortel (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de walnoten grof.
  • 2 Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze daarna in lange linten.
  • 3 Meng in een wijde slaschaal de wortellinten met de eikenbladsla, rucola en druiven.
  • 4 Strooi de walnoten erover.
  • 5 Klop in een kommetje de azijn, mosterd en olie met wat zout en peper tot een dressing.
  • 6 Sprenkel de dressing over de salade.
  • 7 Serveer de salade voor bij de lunch in diepe borden en geef er brood bij.
  • 8 Als bijgerecht is deze salade lekker bij gebakken vis.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.