recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk in bladerdeeg

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - ei (1 stuks)
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (8 plakjes)
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - winterwortel (100 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - hertenbiefstukjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een fijne salade.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui fijn; Snijd de winterwortel in piepkleine blokjes; Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes; Ontdooi het diepvries roomboterbladerdeeg; Klop het eidooier los met wat zout.
  • 3 Kruid het vlees met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de biefstukjes in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rood-rosé.
  • 5 Laat ze op een bord afkoelen.
  • 6 Smoor de ui, wortel en bleekselderij in het bakvet beetgaar.
  • 7 Leg de helft van de plakjes deeg op een met bakpapierbeklede bakplaat en leg de plakjes ham erop.
  • 8 Verdeel de groente over de ham en leg hierop de biefstukjes.
  • 9 Leg de laatste plakjes deeg erop en plak de randen met een beetje water dicht.
  • 10 Verwarm de oven voor het eten op 200 °C.
  • 11 Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze een richel onder het midden van de oven in 20-25 goudbruin en gaar.
  • 12 Wijntip: Een volle rode wijn, bijvoorbeeld Château Coudreau of Kleinrivier Cabernet Sauvignon - Pinotage.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook wildzwijnbiefstukjes gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.