recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk met gebakken appel en cranberry jus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - cranberrycompote (2 eetlepels)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - rode port (100 ml)
  • - appels (2 stuks)
  • - roomboter (25 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - hertenbiefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer er spruitjes en een aardappelgratin bij.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de appels in plakken.
  • 3 Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukken in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 5 Ze mogen van binnen rosé blijven.
  • 6 Houd de biefstukken warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Bak de appelplakken om en om in het bakvet en leg ze bij het vlees.
  • 8 Roer de rode port met de fond en de cranberrrycompote door het bakvet en kook het geheel al roerende in tot een lichtgebonden jus.
  • 9 Leg de plakken appel in het midden van vier biefstukken en leg de hertenbiefstuk erop.
  • 10 Schenk er wat jus over.
  • 11 Wijntip: krachtige rode wijn, zoals cabernet sauvignon uit Chili of Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.