recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk met gepofte knoflook

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - hertenbiefstuk(ken) (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - knoflook (4 bollen)
  • - tijm (2 takjes)
  • - sjalotje (1 )
  • - wildfond (1 pot)
  • - rode wijn (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Polenta is een dikke pan van maïsgriesmeel. Strooi voor 4 personen 250 g polenta in 1 liter kokend water en verwarm dit al roerende tot de pap van de rand van de pan loslaat. Roer er 25 g geraspte Parmezaanse kaas en 25 g boter door. Stort de polenta in een ondiepe schaal en laat de pap even opstijven. Snijd er plakken van en bak deze in een hete grillpan mooi bruin.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220 °C; snipper de sjalotjes fijn.
  • 3 Kook de wijn met de fond, sjalot en tijm in een wijde pan op hoog vuur in tot er een derde over is.
  • 4 Snijd van de knoflookbollen een flink kapje af en zet ze in een ovenschaaltje.
  • 5 Druppel er 0.75 van de olijfolie over en pof de knoflook in de oven in 20 minuten gaar.
  • 6 Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
  • 7 Verhit de boter met 0.25 van de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 8 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Zeef het ingekookte vocht boven het bakvet en kook alles bruisend in tot een jus.
  • 10 Leg de biefstukken op warme borden en zet de knoflookbollen ernaast.
  • 11 Schenk er wat jus over en geef de rest erbij.
  • 12 Lekker met tagliatelle of gegrilde polenta en haricots verts.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.