recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk met paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola
  • - boter (25 gram)
  • - hertenbiefstukken (4 )
  • - wildfond (200 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - geroosterde paprika's (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de paprika's uitlekken.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Zorg dat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 4 Meng de paprika's met de knoflook, paprikapoeder, olijfolie en een paar eetlepels wildfond in de blender of keukenmachine tot een fijne puree.
  • 5 Bak de puree 2-3 minuten zachtjes in een pan met een dikke bodem.
  • 6 Roer de resterende wildfond erdoor, voeg wat zout en peper toe en laat de saus nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de dikte goed is.
  • 7 Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 8 Leg de hertenbiefstukken op warme borden en schep de paprikasaus erover en ernaast.
  • 9 Leg er een toef rucola op.
  • 10 Lekker met pappardelle en broccolisalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.