recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk met tapenade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - verse tapenade van zwarte olijven (100 g)
  • - bouillon (uit een pot) (100 ml)
  • - cognac (50 ml)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - versgemalen peper
  • - hertenbiefstukken (4 )
  • - tomaten (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met tagliatelle, sperziebonen en een frisse salade van eikenbladsla.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode uien in dunne partjes; Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 3 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 4 Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en peper.
  • 5 Bak de hertenbiefstukken in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 6 Verdeel de uipartjes rond het vlees en bak ze mee.
  • 7 Houd de biefstukken warm in aluminiumfolie en blus de uipartjes af met de cognac en bouillon.
  • 8 Roer de tapenade en tomaatreepjes erdoor en laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Leg de hertenbiefstukken op warme borden en schep de saus erover.
  • 10 Strooi het bieslook erover.
  • 11 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Châteauneuf-du-Pape, Spaanse Reserva of pinotage.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook medium dry sherry of vermouth gebruiken in plaats van cognac.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.