recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk met verse gembersaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - gemberbolletjes (4 stuks)
  • - sinaasappellikeur (50 ml)
  • - boter (100 g)
  • - hertenbiefstukken (4 )
  • - tijm (2 takjes)
  • - verse gember (5 cm)
  • - wildfond (400 ml)
  • - rode wijn (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met knolselderijpuree en rode kool.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de verse gember in plakjes; Snijd de koude boter in blokjes; Snijd de gemberbolletjes in reepjes; Hak de bieslook fijn.
  • 3 Kook in een wijde pan de wijn met fond, gember en tijm in tot een derde over is.
  • 4 Zeef het vocht.
  • 5 Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
  • 6 Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 7 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Schenk de likeur bij het bakvet en roer daarna het ingekookte vocht erdoor.
  • 9 Laat dit bruisend inkoken en klop van het vuur af de rest van de boter door de jus.
  • 10 Leg de biefstukken op warme borden en schep de jus erover.
  • 11 Meng de gemberreepjes met bieslook en schep dit op de biefstukken.
  • 12 Wijntip: Krachtige, volle rode wijn, bijvoorbeeld Château Pessange of Finca Labarca Reserva.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.