recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hertenbiefstuk op spruitjesstamppot

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - hertenbiefstukken (4 )
  • - rode wijn (200 ml)
  • - bruine basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
  • - sjalotjes (250 g)
  • - boter (100 g)
  • - spruitjes (750 g)
  • - kruimige aardappels (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met knolselderijpuree en rode kool.
  • 2 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappels en snijd in blokjes; Maak de spruitjes schoon; Pel en halveer de sjalotjes.
  • 3 Kook de aardappels en spruitjes in 15-20 minuten gaar.
  • 4 Bak de sjalotjes in 0,25 van de boter rondom bruin.
  • 5 Schep de chilipoeder, suiker en wijn erdoor en laat de sjalotjes 20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht stroperig wordt.
  • 6 Wrijf de biefstukken in met zout en peper en bak ze in 25 g boter op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 7 Verwarm de melk.
  • 8 Giet de aardappels en spruitjes af en stamp ze fijn.
  • 9 Voeg de rest van de boter toe en al roerende ook zoveel melk dat het een smeuïge stamppot wordt.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Serveer het stamppotje op warme borden met de hertenbiefstukken en sjalotjes erop.
  • 12 Wijntip: Ronde, rijpe rode wijn, zoals Châteauneuf-du-Pape.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.