recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollands kaasplankje met zoete perenchutney

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - old amsterdam
  • - beemster belegen
  • - milner licht gerijpt
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - walnoten (50 gram)
  • - sinaasappel (rasp en sap) (1 )
  • - balsamico-azijn (2 eetlepel(s))
  • - suiker (2 eetlepel(s))
  • - rozijnen (100 gram)
  • - stevige peer (1 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de noten grof en hak de basilicum fijn.
  • 2 Schil de peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 3 Meng de blokjes peer in een pan met een dikke bodem met de rozijnen, suiker, balsamico-azijn, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap.
  • 4 Breng dit alles op zacht vuur al roerend aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht verdampt is en het de structuur van chutney krijgt.
  • 5 Schep de walnoten erdoor en warm het mengsel nog 1-2 minuten door.
  • 6 Laat de perenchutney afkoelen.
  • 7 Schep het basilicum door de koude chutney.
  • 8 Snijd van elk van de kaassoorten 4 mooie puntjes of stukken en leg ze in bovengenoemde volgorde op de bordjes.
  • 9 Schep de perenchutney ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.