recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse biefstuk met champignons

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - verse tijmblaadjes (2 theelepels)
  • - kastanjechampignons (125 g)
  • - blauwe kaas (roquefort of gorgonzola) (50 g)
  • - boter (25 g)
  • - biefstukken (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kastanjechampignons in plakjes; Snijd de bosuitje in ringetjes.
  • 2 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 3 Verhit de boter en bak de biefstuk op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé, keer halverwege.
  • 4 Snijd de kaas in plakjes en leg ze na het keren op de biefstuk.
  • 5 Zet een deksel op de pan en laat de kaas tijdens het bakken smelten.
  • 6 Leg de biefstukken op de warme borden en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • 7 Bak de champignons in het bakvet op hoog vuur in 3 minuten bruin.
  • 8 Schep de tijm en uiringetjes erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 9 Voeg zout en peper toe.
  • 10 Schep de champignons op de biefstukken.
  • 11 Wijntip: Stevige rode wijn (pinotage, cabernet sauvignon, syrah).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.