recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse biefstuk met paddenstoelen op z'n Italiaans

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - verse oregano (2 eetlepel(s))
  • - paddenstoelen, seizoensmelange (300 gram)
  • - salamiworst (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - boter (25 gram)
  • - biefstukken op kamertemperatuur (4 )
  • - tomaten (3 rijpe)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 100 ?C.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
  • 3 Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen peper.
  • 4 Snijd de worst in kleine blokjes.
  • 5 Hak de oregano fijn.
  • 6 Verwarm de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de salamiblokjes zachtjes uit.
  • 7 Schep ze op een bordje en bak de biefstukken in het bakvet op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin en houd ze op een bord warm in de oven.
  • 8 Bak de paddenstoelen in het bakvet op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 9 Schep de tomaat en oregano erdoor en schenk de wijn erbij.
  • 10 Warm alles op hoog vuur nog heel even door tot het meeste vocht verdampt is en schep de blokjes salami erdoor.
  • 11 Leg de biefstukken op warme borden en schep het paddenstoelenmengsel erover.
  • 12 Lekker met broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.