recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse bruine bonensoep

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (550 ml)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - verse fijne rookworst (1 )
  • - bruine bonen (uit pot of blik) (720 gram)
  • - prei (1 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - spekblokjes (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de winterwortel en de pastinaak ik blokjes.
  • 3 Snijd de prei in ringen.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de spekblokjes zachtjes krokant.
  • 5 Schep ze op een bordje.
  • 6 Schep de ui, wortel, pastinaak en prei door het bakvet en bak de groenten 3-4 minuten.
  • 7 Pureer de bruine bonen met vocht in de blender of keukenmachine en roer de bonenpuree met het water door de groenten.
  • 8 Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe en breng de bonensoep al roerende aan de kook.
  • 9 Laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken.
  • 10 Wel de rookworst volgens de aanwijzingen en snijd de worst in plakjes.
  • 11 Roer de plakjes worst vlak voor het serveren door de soep.
  • 12 Schep de bruine bonensoep in wijde kommen en strooi de spekjes en peterselie erin.
  • 13 Lekker met bruin stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.