recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse bruschette met beenham en gepocheerd ei

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - beenham (8 plakjes)
  • - veldsla
  • - verse dille, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - eieren (4 )
  • - wit tijgerbrood (4 sneetjes)
  • - verse roomkaas (100 gram)
  • - melk (100 ml)
  • - kerriepoeder (3 eetlepels)
  • - roomboter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Verwarm een beetje boter in een steelpan en fruit de kerriepoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 3 Voeg de melk en roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten tot het een lekkere saus wordt.
  • 4 Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten heel dun met boter en rooster ze in een grillpan mooi goudbruin.
  • 5 Verwarm in een wijde pan een flinke bodem water met wat zout tot aan het kookpunt.
  • 6 Breek de eieren één voor één boven een kopje en laat ze in het water glijden.
  • 7 Pocheer de eieren 3-4 minuten tot het eiwit net gestold is.
  • 8 Roer de bieslook en dille door de kerriesaus en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 9 Leg de sneetjes geroosterd tijgerbrood op borden, verdeel de veldsla erover en leg de plakjes beenham er losjes op.
  • 10 Neem de eieren met een schuimspaan uit het water, laat ze even uitlekken, leg ze op de ham.
  • 11 Schep de kerriesaus erover en garneer met sprietjes bieslook.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.