recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse erwtensoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bospeen (50 gram)
  • - Maggi Basis voor Erwtensoep (2 2)
  • - water (500 ml)
  • - rookworst (200 gram)
  • - prei, in ringen (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Schil de bospeen en snijd hem in dunne plakjes.
  • 2 Blancheer de bospeen een minuut en giet af.
  • 3 Doe de inhoud van de potten in een pan, voeg het water toe en roer goed door.
  • 4 Snijd de rookworst in plakken en voeg deze aan de soep toe.
  • 5 Voeg ook de prei en bospeen toe.
  • 6 Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem vijf tot tien minuten pruttelen.
  • 7 Serveer de erwtensoep met roggebrood en gerookt spek.
  • 8 Katenspek smaakt er ook erg goed bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.