recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - groene of rode paprika in stukken (1 )
  • - bleekselderij in stukken (3 stengels)
  • - volkorenbrood in blokjes (8 sneetjes)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - water (4 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - maizena (2 eetlepels)
  • - belegen kaas (500 gram)
  • - witbier (300 ml) (1 flesje)
Bereidingswijze
  • 1 Schenk het bier in de caquelon of braadpan en breng het op matig hoog vuur aan de kook.
  • 2 Voeg al roerend hand voor hand de geraspte kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
  • 3 Roer dan in een kommetje de maïzena los met mosterd en het water tot een glad papje.
  • 4 Voeg het papje al roerend aan de fondue toe en blijf roeren tot de kaasfondue mooi glad gebonden is.
  • 5 Breng op smaak met fijn geraspte nootmuskaat en versgemalen peper.
  • 6 Strooi de fijngehakte peterselie erover.
  • 7 Zet de kaasfondue in de caquelon op een rechaud op tafel en zet de overige ingrediënten er in schaaltjes omheen.