recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - stokbrood (klein) (1 )
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - trostomaatjes (250 gram)
  • - champignons (250 gram)
  • - ham (dikke plak) (100 gram)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - maïzena (1 eetlepel)
  • - belegen kaas (500 gram)
  • - witbier (1 flesje)
  • - bloemkoolroosjes (350 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met wat zout in 6 minuten beetgaar.
  • 2 Spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Breng het bier in een vuurvaste kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem tegen de kook aan.
  • 4 Voeg de kaas beetje bij beetje toe en verwarm de fondue onder voortdurend roeren tot de kaas gaat smelten.
  • 5 Roer in een kopje de maïzena glad met een scheutje water en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • 6 Blijf roeren tot de fondue mooi glad en gebonden is.
  • 7 Roer tot slot de mosterd en ham erdoor en breng de fondue op smaak met zout en peper.
  • 8 Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet schaaltjes met de groenten en een mandje met het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.