recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse koffie met bessenjenever

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - irish coffee glazen (4 )
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - versgezette sterke koffie (800 ml)
  • - bessenjenever (100 ml)
  • - donkere basterdsuiker (5 eetlepel(s))
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - slagroom (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker tot de room nog net niet stijf is, maar nog mooi lobbig.
  • 2 Schep in elk glas 1 lepel bruine suiker en schenk de bessenjenever (of Beerenburg)erbij.
  • 3 Schenk nu de hete koffie erbij en roer goed tot de suiker helemaal is opgelost (alleen dan blijft de room mooi op de koffie drijven).
  • 4 Schep nu de room over de bolle kant van een lepel op de koffie.
  • 5 Meng de laatste lepel bruine suiker met de kaneel en strooi dit mengsel over de room.
  • 6 Serveer de koffie direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.