recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Home made erwtensoep

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - tuinkruidenbouillon (1.5 liter)
  • - schouderkarbonades (2 )
  • - spliterwten (250 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - knolselderij (500 g)
  • - winterwortel (1 stuks)
  • - prei (1 stuks)
  • - rookworst (1 stuks)
  • - bladselderij (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de erwtensoep met roggebrood, mosterd en katenspek.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de knolselderij in blokjes; Snijd de winterwortel in blokjes; Snijd de prei in ringen; Snijd de rookworst in plakjes.
  • 3 Breng in een soeppan de bouillon met het vlees en de spliterwten aan de kook en laat dit 30 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.
  • 4 Voeg alle groenten toe en kook de soep in nog 25 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Roer goed, ook over de bodem, zodat de soep bindt.
  • 6 Neem de karbonades uit de soep en snijd ze in stukjes.
  • 7 Roer het vlees met de worst en bladselderij weer door de soep en warm deze nog even goed door.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Wijntip: Eenvoudige rode of witte wijn, zoals de Huiswijn wit droog of Huiswijn rood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.