recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Homemade cake

Nagerecht
10 personen
80 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (rasp en sap) (0.5 )
  • - bloem (200 gram)
  • - eieren (4 )
  • - fijne kristalsuiker (200 gram)
  • - zachte roomboter (200 gram)
  • - vanillestokje (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Vet een cakevorm van 2 liter in.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 3 Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes het zwarte merg eruit.
  • 4 Klop in een kom de boter en suiker met de handmixer tot een luchtige bleke crème.
  • 5 Breek er 0.25 deel van het ei boven en klop dit door het botermengsel tot er niets meer van het ei te zien is.
  • 6 Klop op dezelfde manier de andere eieren erdoor.
  • 7 Klop het vanillemerg erdoor en spatel dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
  • 8 Spatel ook de sinaasappelrasp en een paar eetlepels sinaasappelsap erdoor.
  • 9 Doe het beslag over in de cakevorm en schuif de vorm een richel onder het midden in de oven.
  • 10 Bak de cake in 60-75 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en neem daarna uit de vorm.
  • 12 Laat de cake op een rooster verder afkoelen.
  • 13 Verpak de cake tot gebruik in aluminiumfolie.
  • 14 De cake is vaak een dag later op zijn lekkerst.