recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hongaarse rundergehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - water (100 ml)
  • - zure room (125 ml)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - rundergehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst en witte koolsalade.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de ui; Pers de knoflook; Snijd de kastanjechampignons in grove stukken.
  • 3 Meng het gehakt met ei, paneermeel, ui, knoflook, paprikapoeder, de afgemeten hoeveelheid zout en peper naar smaak.
  • 4 Kneed alles goed door en vorm het gehakt tot ballen met de omvang van walnoten.
  • 5 Bak deze in een hapjespan met hete olijfolie rondom bruin.
  • 6 Verdeel de champignons eromheen en bak ze 2-3 minuten mee.
  • 7 Voeg dan de afgemeten hoeveelheid water toe en stoof de gehaktballetjes in nog 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Roer tot slot de zure room door het stoofvocht en breng dit op smaak met zout en peper.
  • 9 Wijntip: Sappige rode wijn, zoals Merlot of Syrah uit Zuid-Afrika of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.