recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hongaarse runderstoofpot

Hoofdgerecht
4 personen
190 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - paddenstoelenbouillontablet (1 )
  • - champignons (250 g)
  • - sperziebonen (250 g)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - rode paprika (2 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - chilipoeder (0.5 eetlepel)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - magere runderlappen (750 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de magere runderlappen in stukken; Snijd de rode uien in dunne partjes; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode paprika in stukken; Snijd de gele paprika in stukken; Halveer de sperziebonen.
  • 3 Kruid het vlees met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en chilipoeder en bak de stukken in een braadpan met hete olijfolie bruin.
  • 4 Schep de knoflook, ui en alle groenten erdoor en bak alles al omscheppend nog 3-4 minuten.
  • 5 Verkruimel de bouillontablet erboven en schenk de wijn en de afgemeten hoeveelheid water langs de rand van de pan erbij.
  • 6 Stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
  • 7 Wijntip: Krachtige rode wijn, bijvoorbeeld Syrah uit Zuid-Afrika of Bergerac.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.