recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Honing-whisky-spiezen met mais

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - voorgekookte maiskolven (4 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepel(s))
  • - whisky (4 eetlepel(s))
  • - honing (3 eetlepel(s))
  • - katenspek (8 plakjes)
  • - aardappelen (8 grote)
  • - varkensfiletlapjes (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 210 °C en haal het vlees uit de koeling.
  • 2 Boen de aardappels schoon onder de kraan en droog goed af.
  • 3 Boor het midden eruit met een appelboor.
  • 4 Strooi wat zout in de binnenkant van de aardappels.
  • 5 Snijd het spek doormidden en rol de plakjes op.
  • 6 Steek in iedere aardappel aan elke kant een rolletje spek.
  • 7 Pak de aardappels gelijkmatig in met alumiumfolie.
  • 8 Leg ze in een ovenschaal en zet ze 45 à 60 minuten in de oven.
  • 9 Begin na 45 minuten te checken of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken.
  • 10 Verwarm de mais zoals aangegeven op de verpakking.
  • 11 Snijd ieder varkensfiletlapje in 4 lange repen en bestrooi met iets zout.
  • 12 Meng de honing met de whisky en olie.
  • 13 Haal de repen door het mengsel en verdeel de 20 repen over 4 grote houten of ijzeren spiezen.
  • 14 Leg de spiezen in een ovenschaal en rooster 8 à 12 minuten in dezelfde oven als de aardappels als deze bijna klaar zijn.
  • 15 Haal het vlees uit de oven als het gaar is en laat 2 minuten rusten onder alumiumfolie.
  • 16 Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 17 Haal de hete aardappels voor de helft uit het folie en serveer ze bij de spiezen en maiskolven.
  • 18 Bestrooi met de bosui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.