recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hutspot met gebakken shoarmavlees

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tomatensap (1 dl)
  • - shoarmavlees (400 g)
  • - groentebouillon (0.25 liter)
  • - tijm (2 theelepels)
  • - hutspotgroente (1 kg)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen.
  • 2 Snijd de aardappelen in stukken.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de hutspotgroente met tijm 4-5 minuten.
  • 4 Voeg de aardappelen en bouillon toe.
  • 5 Stoof de groente afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar.
  • 7 Schenk het tomatensap erbij en laat het vlees nog 3 minuten sudderen.
  • 8 Stamp de hutspotgroenten en aardappelen met vocht met de stamper tot een grove stamppot.
  • 9 Schep de hutspot in diepe borden en schep het vlees erop.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, Côtes du Roussillon, pinotage, shiraz.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.