recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

IJsbolletjestaart met bosvruchtensaus

Nagerecht
6 personen
30 min
Ingrediënten
  • - chocolaatjes
  • - walnotenijs (1 liter)
  • - slagroomijs (1 liter)
  • - suiker (100 g)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - diepvries bosvruchten (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Kook het fruit met de wijn in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 2 Pureer dit mengsel met de staafmixer en wrijf de saus boven een andere pan door een zeef.
  • 3 Voeg de suiker toe.
  • 4 Verwarm de saus op zacht vuur en laat de suiker al roerende oplossen.
  • 5 Laat de saus afkoelen.
  • 6 Maak met een ijsbolletjestang op een platte schaal een taart van afwisselend slagroomijs en walnotenijs.
  • 7 Laat de ijsbolletjestaart in de diepvriezer opnieuw hard worden.
  • 8 Schenk de bosvruchtensaus over de ijsbolletjestaart en steek hier en daar een chocolaatje of een toefje munt.
  • 9 Serveer direct.
  • 10 Wijntip: rijke zoete wijn, zoals cream sherry of witte port.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook of muntblaadjes gebruiken in plaats van kleine chocolaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.