recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

IJscoupe met tropisch fruit

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gepelde pistachnootjes (25 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - rijpe mango (1 )
  • - tropische fruitmix (250 gram)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - vanille-ijs (0.5 liter)
  • - slagroom
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: hak de pistachenootjes fijn; schil de mango en snijd in stukken.
  • 2 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
  • 3 Laat ze afkoelen.
  • 4 Schil de sinaasappel dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op.
  • 5 Pureer de mango met dit sap in een blender tot een saus.
  • 6 Meng de sinaasappelpartjes met vanillesuiker door de fruitmix.
  • 7 Verdeel de helft van het fruit in vier wijde glazen.
  • 8 Schep er bolletjes ijs op en schenk er wat mangosaus over.
  • 9 Verdeel de rest van het fruit erover en spuit er een flinke toef slagroom op.
  • 10 Sprenkel er nog een beetje mangosaus over en strooi de pistachenootjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.