recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

IJslandse aardappelwafels met gerookte zalm en zure room

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - verse dille (bio) (1 eetlepel)
  • - zure room (4 volle eetlepels)
  • - gerookte zalmplakken (200 gram)
  • - rucola of veldsla (40 gram)
  • - nootmuskaat
  • - ei (1 )
  • - melk (100 ml)
  • - boter (40 gram)
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappel in blokjes.
  • 2 Kook de aardappelen in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 15 minuten gaar.
  • 3 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de boter en melk tot een smeuïge puree.
  • 4 Roer het ei erdoor en voeg zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak toe.
  • 5 Schep 1-2 eetlepels van de puree in elke wafelvorm en bak de wafels in 8-10 minuten knapperig bruin.
  • 6 Verdeel de rucola of veldsla op kleine borden en leg de aardappelwafels in het midden.
  • 7 Drapeer de plakken zalm op de wafel en schep er een flinke lepel zure room op.
  • 8 Strooi de fijngehakte dille erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.