recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

IJslandse kabeljauw met saffraansaus en zeekraal

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zeekraal (100 g)
  • - IJslandse kabeljauwfilet (4 stukken)
  • - bloem (50 g)
  • - bosuitjes (6 stuks)
  • - winterwortel (300 g)
  • - slagroom (250 ml)
  • - medium dry sherry (200 ml)
  • - visfond (pot) (400 ml)
  • - saffraandraadjes (1 envelopje)
  • - gedroogde dragon (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - boter (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotje; Hak de knoflook fijn; Snijd de winterwortel in stukken van 7-8 cm; Halveer de bosuitjes in de lengte richting.
  • 2 Fruit de sjalot en knoflook in een wijde pan in 1 eetlepel boter.
  • 3 Voeg de dragon, saffraan, fond en sherry toe en kook het vocht in tot een derde over is.
  • 4 Zeef dit boven een andere pan, voeg de room toe en kook de saus nog 10 minuten in tot de dikte goed is.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Snijd de wortel in de lengte in dunne plakken en stoom ze met de bosuitjes in een stoompan boven kokend water in 8-10 minuten gaar.
  • 7 Wrijf de vis in met zout en peper, wentel de filets door de bloem en bak ze in een koekenpan met 25 g hete boter in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 8 Roerbak de zeekraal 1-2 minuten in een wok met 1 eetlepel hete boter.
  • 9 Schep op warme borden wat saus.
  • 10 Verdeel de wortel en bosui in het midden en leg erop de kabeljauw.
  • 11 Garneer met een toef zeekraal.
  • 12 Wijntip: Een volle witte wijn, bijvoorbeeld Isla Negra Chardonnay of Mâcon Villages Grandes Vignes.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook van een tabet visbouillon maken in plaats van het gebruiken van de visfond.
  • 14 Vervangtip: U kunt ook oregano gebruiken in plaats van de dragon.
  • 15 Vervangtip: U kunt ook kookroom gebruiken in plaats van slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.