recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiaase curry met gamba’s

Fusion
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - diepvries gamba’s
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - Indiase currypasta (1 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - basmatirijst
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de knoflook grof; Hak de rode peper zonder zaadjes grof; Ontdooi de diepvries gamba’s; Hak de verse koriander grof; Snijd de bosuitje in ringetjes.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes aan.
  • 4 Schep de knoflook, rode peper en gamba’s erdoor en bak 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 5 Voeg de kokosmelk en een scheut water toe en warm alles nog even goed door.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gamba’s met saus erover.
  • 8 Strooi de koriander en bosui erover.
  • 9 Wijntip: Volle, rijke witte wijn zoals een Chardonnay uit Australië.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook kerriepoeder gebruiken in plaats van currypasta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.