recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase curry met bloemkool en ei

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - eieren (6 )
  • - bloemkool (1 )
  • - olie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde currypasta (1.5 eetlepel(s))
  • - tomaatstukjes (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de bloemkool in roosjes; snipper de ui fijn; hak de knoflook fijn.
  • 2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Kook de eieren in 8 minuten bijna gaar.
  • 4 Kook de bloemkoolroosjes in ruim water in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 5 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Schep de bloemkoolroosjes, de currypasta en de tomaten met vocht erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Pel de eieren, halveer ze en leg ze tussen de bloemkool in de curry.
  • 8 Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten.
  • 9 Schep de rijst in diepe borden en schep de curry erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.