recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase gehaktballetjes met rijst

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - milde currypasta (1 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - tomaatstukjes (uit blik) (1 blik)
  • - verse spinazie (500 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Kneed het gehakt goed door met het zout en de kerrie en vorm dit tot kleine balletjes.
  • 3 Bak de gehaktballetjes in een hapjespan met hete olie rondom bruin.
  • 4 Bak de grof gesnipperde ui al omscheppend 3 minuten mee.
  • 5 Voeg de tomaatstukjes met vocht toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Schep de gewassen spinazie erdoor en laat de blaadjes even slinken.
  • 7 Rooster de komijn in een droge koekenpan.
  • 8 Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktballetjes met saus erover.
  • 9 Strooi de komijn erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.