recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase kipcurry met linzenpuree

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - grote ui (2 stuk(s))
  • - knoflook (3 tenen)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - gemalen komijn (3 theelepel(s))
  • - olie (4 eetlepel(s))
  • - kipkarbonade (4 stuk(s))
  • - bloemkool (1 stuk(s))
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - linzen (uit blik) (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de uien en gember.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Fruit de helft van de ui en knoflook met de gember, kerriepoeder en een derde deel van de komijn in een hapjespan met de helft van de olie tot het lekker gaat ruiken.
  • 4 Bak de kipkarbonades in dit mengsel in 5 minuten rondom bruin.
  • 5 Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • 6 Verdeel de bloemkoolroosjes ertussen en schenk de bouillon erbij.
  • 7 Stoof de kip en bloemkool in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Pureer de linzen met vocht in de keukenmachine.
  • 9 Fruit de rest van de ui, knoflook en komijn in een hapjespan met de resterende olie.
  • 10 Roer de linzenpuree erdoor en warm de puree al roerend goed door.
  • 11 Laat de puree zo nodig iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Lekker met rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.