recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase kipcurry met tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - eieren (4 stuks)
  • - basmatirijst (300 g)
  • - kippenbouillon (van tablet) (250 ml)
  • - tomaten (6 stuks)
  • - uien (2 stuks)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - milde Indiase currypasta (1 eetlepels)
  • - kipfilet (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de rijst met curry in diepe borden en strooi de koriander erover.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de kipfilet in stukken; Snipper de uien grof; Snijd de tomaten in stukjes; Kook de eieren hard en halveer ze; Hak de verse koriander grof.
  • 3 Kruid de kip met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta 1-2 minuten.
  • 5 Schep de kip en ui erdoor en bak 3-4 minuten.
  • 6 Schep de tomaat erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en laat de curry 20 minuten heel zachtjes sudderen.
  • 8 Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  • 9 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 10 Leg de eieren in de curry en warm ze even mee.
  • 11 Wijntip: Droge rosé, zoals Larcisse of Val de Uga.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.