recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase rundvleescurry

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - bloemkoolroosjes (350 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - tomaten (500 gram)
  • - runderlappen (600 gram)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - milde currypasta (of kerriepoeder) (1 eetlepel)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook en rasp de gemberwortel.
  • 2 Hak de peper fijn.
  • 3 Snijd de runderlappen in blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten in blokjes.
  • 5 Verhit de olie in een braadpan en fruit de knoflook, gember en rode peper tot het gaat geuren.
  • 6 Roer de currypasta en komijn erdoor, bak nog heel even en schep dan de blokjes vlees erdoor.
  • 7 Verdeel de blokjes tomaat met wat zout eromheen en schenk er het water bij.
  • 8 Laat het vlees op zacht vuur, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, 1 uur stoven.
  • 9 Voeg dan de krieltjes en bloemkoolroosjes toe en stoof de curry in nog 1-1.5 uur zachtjes gaar.
  • 10 Lekker met pitabroodjes of zelfgebakken chapati.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.