recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Indiase spinaziecurry met eieren

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - romige kokosmelk (250 ml)
  • - (pikante) kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eieren in acht minuten bijna hard.
  • 2 Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd de eieren in de lengte doormidden.
  • 3 Snijd de knoflook fijn.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan.
  • 5 Roer de knoflook en kerriepoeder erdoor en bak zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 6 Roer de kokosmelk met wat zout erdoor.
  • 7 Laat het vier minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  • 8 Schep de spinazie hand voor hand door de saus en laat de blaadjes slinken.
  • 9 Leg de eieren met de snijkant naar boven in de saus en warm de curry nog heel even door.
  • 10 Lekker met basmatirijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.