recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Irish coffee bavarois

Nagerecht
4 personen
170 min
Ingrediënten
  • - chocolademokkaboontjes (8 )
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - slagroom (400 ml)
  • - whisky (100 ml)
  • - suiker (75 gram)
  • - hete espressokoffie (200 ml)
  • - witte gelatine (5 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Drie uur van tevoren: week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • 2 Knijp de blaadjes goed uit en los ze al roerend op in de hete koffie.
  • 3 Los ook bijna alle suiker al roerend op in de koffie.
  • 4 Roer tot slot de whisky erdoor en laat de koffie afkoelen tot het mengsel dikker wordt.
  • 5 Klop iets meer dan de heflt van de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het koffiemengsel.
  • 6 Schenk de romige koffie in brede, rechte (whisky) glazen en laat de bavarois in de koelkast in 150 minuten opstijven.
  • 7 Vlak voor het serveren: Klop de resterende room met de resterende suiker tot een lobbige massa.
  • 8 Rasp de schil van de sinaasappel.
  • 9 Schenk de room op de bavarois en garneer met sinaasappelrasp en mokkaboontjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.