recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mascarpone (250 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - droge witte wijn (350 ml)
  • - gorgonzola (250 gram)
  • - maïzena (1.5 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - artisjokharten (1 blikje)
  • - cocktailtomaat (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de knoflook.
  • 2 Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • 3 Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
  • 4 Kook de broccoliroosjes in ruim water met wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Wrijf de bodem van een vuurvaste kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem in met knoflook.
  • 7 Schenk de wijn erbij en breng deze tegen de kook aan.
  • 8 Voeg de Gorgonzola en mascarpone toe en verwarm de fondue onder voortdurend roeren tot de kaas gaat smelten.
  • 9 Roer in een kopje de maïzena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • 10 Blijf roeren tot de fondue mooi glad en gebonden is.
  • 11 Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 12 Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet schaaltjes met de groenten en een mandje met ciabatta erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.