recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mascarpone (250 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - droge witte wijn (350 ml)
  • - gorgonzola (250 gram)
  • - maïzena (1.5 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - artisjokharten (1 blikje)
  • - cocktailtomaat (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de knoflook.
  • 2 Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • 3 Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
  • 4 Kook de broccoliroosjes in ruim water met wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Wrijf de bodem van een vuurvaste kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem in met knoflook.
  • 7 Schenk de wijn erbij en breng deze tegen de kook aan.
  • 8 Voeg de Gorgonzola en mascarpone toe en verwarm de fondue onder voortdurend roeren tot de kaas gaat smelten.
  • 9 Roer in een kopje de maïzena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • 10 Blijf roeren tot de fondue mooi glad en gebonden is.
  • 11 Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 12 Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet schaaltjes met de groenten en een mandje met ciabatta erbij.