recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse lamsbout

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - versgeraspte parmezaanse kaas (50 gram)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rauwe ham (parmaham) (3 plakjes)
  • - rozemarijntakjes (2 )
  • - lamsbout zonder been (700 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is.
  • 2 Snijd de plakjes ham in stukjes van 2x3 cm.
  • 3 Maak met een puntig mes diepe inkepingen in de stukken vlees.
  • 4 Wikkel elk toefje rozemarijn in een stukje ham en duw ze in de inkepingen.
  • 5 Wrijf de stukken vlees in met zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie en leg ze naast elkaar in een niet te grote braadslede.
  • 6 Schenk de wijn op de bodem.
  • 7 Meng het broodkruim met de kaas, strooi dit over het vlees en druk het aan.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en schakel de temperatuur in op 200 °C.
  • 9 Braad het vlees in 30-40 minuten mooi bruin, van binnen mag het rosé zijn (kerntemperatuur 54 C).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.