DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Italiaanse melanzane

Hoofdgerecht Gemiddeld 60 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Stap 2 Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Stap 3 Snijd intussen de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aubergine in 5 minuten goudbruin en gaar. Stap 4 Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en aubergine. Breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Snijd de mozzarella in plakken. Hak de basilicum grof. Verdeel de helft van de aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de basilicum, mozzarella en geraspte kaas erover. Stap 6 Leg de rest van de aubergine en basilicum erop en schenk de tomatensaus erover. Verdeel de rest van de mozzarella en geraspte kaas erover en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Stap 7 Voeg de laatste 5 minuten de cherry-trostomaten toe.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - ovenschaal 20 x 30 cm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 560 kcal
Eiwit 24 g
Koolhydraten 21 g
Vet 40 g
Waarvan verzadigd 16 g
Trefwoorden
recepteneuropa