recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse pastasalade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - artisjokharten, uitgelekt (1 blik)
  • - salami (vleeswaren) (100 gram)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - paprika, rood (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - penne (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in maximaal twaalf minuten beetgaar.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en pers de tenen knoflook erboven uit.
  • 3 Snij de paprika in reepjes en schep dit erdoor.
  • 4 Smoor ze op matig hoog vuur afgedekt in vijf minuten gaar.
  • 5 Roer de azijn en wat zout en peper erdoor.
  • 6 Laat de penne in een vergiet uitlekken en doe ze over in een schaal.
  • 7 Snij de salami in reepjes en snij de artisjokharten in vieren.
  • 8 Schep de paprika met dressing, de salami en artisjokharten erdoor.
  • 9 Laat de pasta afkoelen.
  • 10 Snij de mozzarella in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout en peper en schep ze met de rucola door de pastasalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.