recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse pastasalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (4 takjes)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 g)
  • - mini mozzarellaballetjes (125 g)
  • - kleine tomaten (500 g)
  • - salami (150 g)
  • - olijfolie extra vergine (4 eetlepels)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - geroosterde paprika’s (1 pot)
  • - verse volkoren farfalle (pastella) (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken; Pers de knoflook; Snijd de salami in blokjes; Snijd de kleine tomaten in partjes; Halveer de mini mozzarellaballetjes; Halveer de zwarte olijven zonder pit.
  • 2 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Pureer de paprika’s in een blender of met de staafmixer en meng de knoflook, Italiaanse kruiden, olijfolie en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 4 Giet de penne af en meng de warme pasta in een schaal met de paprikasaus, salami, tomaat, mozzarella en olijven.
  • 5 Laat de salade afkoelen en schep er vlak voor het serveren de blaadjes basilicum door.
  • 6 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi of Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.