recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse risotto met artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (geraspt) (100 gram)
  • - diepvries tuinerwten (225 gram)
  • - kippenbouillon (pot) (1 liter)
  • - risottrijst (400 gram)
  • - artisjokharten (400 gram) (1 blik)
Bereidingswijze
  • 1 Giet de artisjokharten af.
  • 2 Halveer de artisjokharten, laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • 3 Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak de artisjokharten rondom lichtbruin.
  • 4 Schep ze op een bord.
  • 5 Roer de risottorijst door het achtergebleven bakvet en bak al roerend tot de korrels glanzen.
  • 6 Voeg de helft van de bouillon toe.
  • 7 Kook de rijst zonder deksel in 18 minuten zachtjes gaar en smeuïg.
  • 8 Voeg de rest van de bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
  • 9 Roer de erwtjes en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en warm nog heel even door tot de erwtjes ontdooid en warm zijn.
  • 10 Serveer de risotto met de artisjokharten erop.
  • 11 Strooi de resterende kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.